Punk it up with Flogging Molly!


Razprodana dvorana Kina Šiška in pivo v potokih. Še pred koncertom. In predvsem med koncertom, kakopak! Pa tudi na odru, da ne bo pomote. Pločevinke Guinnessa in steklenice viskija so se praznile kot za stavo.


Potem pa prvi takti irske glasbe in totalni 'razstur' sredi mesta. Nisem si predstavljala, da imajo Flogging Molly,  irsko-ameriška zasedba sedmih članov iz Los Angelesa, toliko slovenskih oboževalcev. 800, kolikor jih gre v dvorano, zagotovo, pa bohve koliko jih je še ostalo brez vstopnice ... No, pa nimajo le oboževalcev, temveč skoraj Flogging Molly fanatikov (v dobrem pomenu besede), ki so posebej navdušili prav člane skupine. Skakalo se je, na glas žvižgalo, dvigalo irske barve v zastavi enega od slovenskih navdušencev, veseljačilo po irsko in polivalo s pivom vse naokrog. Če ne bi še zadnji hip iz prve vrste pod odrom popihala na varno, bi verjetno moj fotoaparat pristal v katerem od kozarcev s temnim hmeljevim zvarkom in pod skakajočimi nogami pogo plesalcev :) A za tak koncert se spodobi, da si vsaj malo polit in da se vsaj naučiš žvižgat tako kot je treba. Jaz sem izpolnila oboje - domov odšla dišeča po pivu in z novim znanjem o pravem žvižganju s prsti, predvsem pa veseljačila in skakala v ritmu celotne dvorane! :) In četudi je val navdušenja požela marsikatera druga pesem, na primer udarna pank Drunken Lullabies, pa so me z live izvedbo še najbolj pridobili s tole soft Float pesmijo :)





Hja, kaj naj rečem več, kot le še - punk it up! :)



Flogging Molly,  seven-piece Irish-American Celtic punk band from Los Angeles have sold out the concert in Ljubljana. It was an amazing punk night with a great vibe.

mankica

Ni komentarjev: