The National live.



Potem ko sem februarja že imela karte in nato zaradi nekih hecnih razlogov, katerim se danes le še nasmehnem, zamudila koncert v Berlinu, je bil včerajšnji večer, ki ga je pričarala ameriška skupina The National, verjetno eden mojih najbolj pričakovanih koncertov zadnjih nekaj mesecev. V mojih zvočnikih so se že vrsto tednov na glas vrtele ne le Mistaken for Strangers, Fake Empire, Slow Show in About Today ter Mr. November, temveč tudi Think You Can Wait in zame še vedno ultimativna nationalovska Anyone's Ghost. Včeraj pa končno tudi v živo! The National so navdušili ne le slovensko, temveč tudi v Križankah pomešano italijansko in hrvaško publiko. Matt obvlada oder in prav nič nenavadnega zanj ni, če je kozarec z vinom ves čas nekje blizu, če se na odru uleže in se že naslednji trneutek zapodi med publiko, objema oboževalce, nato pa kot eden od njih dviga roke kvišku proti kitaristu. Vse je videti tako zelo spontano in iskreno, da človek za trenutek skoraj pozabi, da je vse to le del nastopa. A kakorkoli že pogledaš, je to tisto, kar publiko odnese iz vsakdanje rutine. Ker se zdi, da karizmatični frontmen zares obvlada prostor in čas, pa tudi svoj glas in predvsem zna iz besedil napraviti melanholično perfekcijo, ni nenavadno, da iima zasedba razprodane koncerte na mnogih in povsem različnih koncih sveta.












The National live yesterday in Ljubljana. That's one of the concerts I was waiting for since February when I missed concert in Berlin. Ever since my radio is constantly playing not only all those big hits like Mistaken for Strangers, Fake Empire, Slow Show, About Today and Mr. November, but also Think You Can Wait and Anyone's Ghost.
Matt definitely knows how to make the right move at the right time. And he knows how to make right lyrics for the right song. Fans went crazy when he jumped into the audience and sing to every and each of them. Well, I guess that's what the frontman needs to have - charisma, feeling for the audience, good music and a great band. That must be winning combination. And no wonders why The National concerts are sold out all over the world.


mankica

Ni komentarjev: