Zavrteli so se v Časovnem stroju.

Mestno gledališčeljubljansko letošnjo gledališko sezono obeležuje 60 let delovanja. Ko so leta 1951 uprizorili prvo predstavo Nevihta, si gledališčniki zagotovo niso predstavljali, da bo šestdeset let kasneje MGL eno najbolj priznanih teatrov pri nas. Ob visokem jubileju so ustvarjalci pripravili poseben gledališki koncert Časovni stroj. Kako domača in tuja glasba zveni v interpretaciji poklicnih igralcev, so pokazali v polni dvorani Centra urbane kulture Kino Šiška.  



Če bi si morali zamisliti glasbene uspešnice, ki so zaznamovale zadnjih šestdeset let, bi to zagotovo bile Presleyeva Blue suede shoes, Sepetova Zemlja pleše, pa Help! legendarnih Beatlesov in People are strange skupine The Doors. Zagotovo se spomnite tudi Irgendwie, Irgendwo, Irgendwann od Nene, pa skoraj ponarodelo Magnificovo Silvijo.



Režiserka Ivana Djilas si je zamislila atraktivno predstavo, v kateri so 60 let zgodovine gledališkega ustvarjanja igralci povezali z glasbo, ki je zaznamovala čas med leti 1951 in 2011.

 










Igralci Gašper Tič, Mojca Funkl, Gaber K. Trseglav, Tjaša Železnik, Gregor Gruden, Jožica Avbelj, Matej Puc, Viktorija Bencik, Jurij Drevenšek, Iva Krajnc, Sebastian Cavazza, Laura Zafred, Primož Pirnat, Nika Rozman, Jure Henigman, Domen Valič in Uroš Smolej pa so dokazali, da se lahko v istem večeru prelevijo v katerokoli glasbeno zvezdo, pa naj bo to Janis Joplin, Madonna, Amy Winehouse, Johhny Cash, Iggy Pop ali Sting. 


mankica

Ni komentarjev: