Tako fantastično bizarno.


Ko sem se odločala, če naj grem na koncert Burn, Baby, Burn Tour nisem natančno vedela, kaj naj pričakujem. A imena Julee Cruise, Lyncheva muza, ki jo poznamo predvsem po vokalu iz pesmi Falling legendarnega Twin Peaksa ter Mysteries of Love iz Modrega žameta, ni bilo kar tako za ignorirat. Na oder je stopila drobna Julee in s svojim glasom začarala Kino Šiška. Po prvih akordih je kmalu postalo jasno, da bo to eden tistih totalno odštekanih koncertov, kjer je enostavno nemogoče pričakovati nekaj vsekdanjega.

 

To je bil večer, ki nikakor ni bil daleč od misterioznosti filmov tega slavnega filmskega ustvarjalca. Izvrstna glasba, angelski Juleejin glas in njen teatralični odrski nastop. Da celotnega šova, s katerim so nam najprej postregli Alexander Hacke, Danielle De Picciotto in Chris Hughes, nato pa zabavljaški Khan in edinstven Kid Kongo Powers, sploh ne omenjamo! Tokrat govorim o enkratnem šovu, ki ga je nemogoče opisati, temveč le doživeti. Presegal je ne le meje zares bizarnega, temveč tudi na videz nerazdružljivega. Videti je bilo, kot da se večini poslušalcev, ki so s široko odprtimi očmi, mnogi celo odprtimi usti gledali dogajanje na odru, po glavi "mota" le eno: "Kaj zavraga je to?"  ... že v naslednjem trenutku pa so se začeli spraševati nekaj podobnega kot: "Zmešati elektro s popom, hardcorom, rockom, ljubezensko liriko, mu dodati rap in hiphop ter ga začiniti z rokenrolom in tako fantastičnimi vokalnimi vložki. To je totalno noro! Kako zavraga je mogoče, da je slišati tako genialno in kako je sploh verjetno ustvariti tako fantastičen šov brez pretiranih dodatkov in nenavadnih kostumov!?"






Julee Cruise (best known for the lead vocal on "Falling," the theme song for the cult U.S. television series Twin Peaks) made a great show with Alexander Hacke, Danielle De Picciotto, Chris Hughes, Khan and Kid Kongo Powers at Ljubljana's Kino Šiška on a Burn, Baby, Burn Tour.

mankica

Ni komentarjev: